The Skin Cancer Foundation

Despre Noi

Cuprins:

 

DESPRE NOI

Fundația Română contra Cancerului de Piele este o organizaţie non profit infiintata in 2007, a cărei misiune este combaterea celui mai frecvent cancer din lume – cancerul de piele. Fundaţia creează şi desfașoară programe de educație publică şi medicală şi sprijină activitatea de cercetare stiintifica în scopul reducerii incidenţei, morbidității şi mortalității cancerului de piele.

Fundatia sustine dezvoltarea unui sistem medical dedicat oamenilor, in care programele de preventie a bolilor, informarea si consilierea pacientilor, respectarea drepturilor si demnitatii acestora fac parte integranta din actul medical, la fel ca si competenta, responsabilitatea si demnitatea personalului medical.

Pentru realizarea misiunii sale, Fundatia isi propune sa sustina si sa participe activ la procesul de reforma a sistemului sanitar si de educatie medicala din Romania.

 

CINE SUNTEM

Fundatia Romana contra Cancerului de Piele s-a constituit in jurul unui nucleu de specialisti dermatologi cu activitate in mediul universitar, formati prin studii si stagii de specializare in cele mai prestigioase centre medicale din tara si strainatate, care au acumulat o experienta solida in activitatea clinica si de cercetare dermatologica in general si in domeniul cancerelor de piele in special.

De asemenea, Fundatia beneficiaza, in elaborarea materialelor si programelor sale, de consilierea si indrumarea unora dintre cei mai renumiti medici specialisti, din mediul academic din Romania si din strainatate,  reprezentanti ai domeniilor medicale diferite, cum ar fi dermatologia, oncologia, sau chirurgia plastica,  reuniti intr-o echipa interdisciplinara ce alcaturieste Consiliul Stiintific al Fundatiei

Activitatea Fundatiei este coordonata de un Consiliu Director alcatuit dintr-un grup de profesionisti tineri si entuziasti, specializati in domenii diferite: medicina, economie, drept, avand  o experienta solida a sistemelor medicale si sociale atat din Romania cat si din tarile Uniunii Europene si SUA.

Presedintele Fundatiei

Din 2007 presedintele Fundatiei  este Dr. Ana-Maria Forsea, PhD

Dr. Ana-Maria Forsea este membru fondator al Fundatiei Romane contra Cancerului de Piele.

Este Doctor in Medicina al Universitatii Libere din Berlin si Doctor in Stiinte Medicale al Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti.

In prezent Dna. Ana-Maria Forsea este medic specialist dermatolog, asistent universitar  in cadrul Disciplinei de Dermatologie Oncologica si Alergologie- Spitalul Clinic Universitar  Elias Bucuresti, Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti.

Pentru CV complet citeste aici

 

CE FACEM?

Pentru indeplinirea misiunii sale, Fundatia Romana contra Cancerului de Piele desfasoara  programe si activitati:

  • Informarea si educarea personalului medical privind prevenirea, diagnosticul, si tratamentul cancerului de piele, prin organizarea de cursuri, seminarii si simpozioane, tiparirea de materiale informative si publicatii on-line
  • Organizarea de campanii de informarea si educarea a publicului privind prevenirea si combaterea cancerului de piele, ingrijirea pielii si mentinerea sanatatii
  • Participarea la activitatile si programele de cercetare-dezvoltare stiintifica in domeniul preventiei si combaterii cancerului de piele, la nivel national si international
  • Asigurarea de servicii medicale specializate de diagnostic, tratament si consiliere a persoanelor suferind de cancer de piele

 

PARTENERI

Fundatia Romana contra Cancerului de Piele are din anul 2008 un partener puternic in Skin Cancer Foundation (New York, SUA) care este la nivel international cea mai mare organizatie non-profit dedicata exclusiv combaterii cancerului de piele.

Aceasta parteneriat se concretizeaza in diversele programe ale Fundatiei Romane contra Cancerului de Piele, incluzand cooperarea in elaborarea si distribuirea de materiale informative, colaborarea in organizarea de reuniuni stiintifice si campanii de informare, schimbul de experienta in domeniul organizarii si coordonarii activitatii in cadrul organzational non-profit.